Βιογραφικό Ελένης Βύζη

Ελένη Βύζη βιογραφικό

Ορθοδοντικός

Ελένη Βύζη

Η Ελένη Βύζη γεννήθηκε σε οδοντιατρική οικογένεια στον Πειραιά όπου και ολοκλήρωσε τις εγκύκλιες σπουδές της. Σπούδασε Οδοντιατρική στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών από όπου αποφοίτησε. Μετά την αποφοίτησή της εργάσθηκε στο ιδιωτικό ιατρείο της καθηγήτριας της ορθοδοντικής κας Μερόπης Σπυροπούλου, η οποία και την επέλεξε μεταξύ των φοιτητών της.

Το 1983 έφυγε για τις ΗΠΑ όπου έγινε δεκτή στο μεταπτυχιακό πρόγραμμα ορθοδοντικής του Πανεπιστημίου Columbia στην Νέα Υόρκη, όπου σπούδασε και απέκτησε την ειδικότητα της ορθοδοντικής. Καθηγητές της υπήρξαν, μεταξύ άλλων, οι Dr. Thomas Cangialosi, Dr. Henry Nahoum και Dr. Malcolm Meistrell. Συγχρόνως εργάσθηκε στο διάσημο ορθοδοντικό ιατρείο του καθηγητού της Dr. Henry Nahoum στο Μανχάταν.

Μετά την επιστροφή της στην Ελλάδα το 1986 εγκαινίασε ιδιωτικό ορθοδοντικό ιατρείο στην γενέτειρά της (το δεύτερο που άνοιξε στην πόλη του Πειραιά), όπου άσκησε και ασκεί μέχρι σήμερα αποκλειστικά την ορθοδοντική. Μέσα στα τριάντα και πλέον χρόνια της άσκησης της ορθοδοντικής έχει θεραπεύσει χιλιάδες παιδιά και ενήλικες και έχει συσσωρεύσει μια τεράστια πείρα πάνω σε όλες τις περιπτώσεις ορθοδοντικών ανωμαλιών.

Χρησιμοποιεί κυρίως ακίνητους ορθοδοντικούς μηχανισμούς, μεταλλικούς και διαφανείς (δηλαδή κολλημένα σιδεράκια),αλλά και κινητούς, όπως λειτουργικά μηχανήματα, lip-bumpers, μηχανήματα τύπου Hawley, καθώς και αόρατους διαφανείς διορθωτικούς νάρθηκες.

Είναι μέλος της Αμερικανικής Ορθοδοντικής  Εταιρείας (American Association of Orthodontics), της Εταιρείας Ορθοδοντικής και Γναθοπροσωπικής Μελέτης και έρευνας (ΕΟΓΜΕ) και του Οδοντιατρικού Συλλόγου Πειραιά.

Μιλά αγγλικά, γαλλικά και γερμανικά.

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ

2ας Μεραρχίας 17, 185 35 Πειραιάς

ΚΛΕΙΣΤΕ ΡΑΝΤΕΒΟΥ

2104296470 - 6973685982